Onze Diensten

Manning Dakbedekking is een middelgroot dakdekkersbedrijf uit Stadskanaal. Met circa 20 gemotiveerde medewerkers zijn wij als dakdekker actief op vele platte daken in de regio, maar ook daar buiten. We zijn gespecialiseerd in het leggen, renoveren en onderhouden van bitumineuze en kunststof daken. Van het oplossen van een lekkage tot een volledig nieuw dak: Manning doet het!

Kindcentrum Deventer

Het kindcentrum Deventer is 30 januari opgeleverd. Het kindcentrum biedt onderdak aan basisschool Rivierenwijk, een gymzaal, een consultatiebureau en peuter- en kinderopvang. Het multifunctionele kindcentrum is daarnaast een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het wordt het middelpunt in de wijk voor alle kinderen tussen 0 en 13 jaar.

Traditioneel houtskeletbouw

Het ontwerp van het gebouw, dat qua bovenaanzicht wel wat weg heeft van een vlinder, is bijzonder. Het gebouw is traditioneel opgetrokken door middel van houtskeletbouw. De buitengevel kenmerkt zich door een gebogen aansluiting van buitenplafond naar buitenwand. Het Kindcentrum is ontworpen door DOK architecten uit Amsterdam.

Vernuftig binnenklimaat

De duurzaamheidsambitie was hoog. Niet alleen het reduceren van de energielasten was belangrijk, maar ook het creëren van een gezond binnenklimaat was het uitgangspunt. Om een 25% betere EPC score te halen ten opzichte van het bouwbesluit, gecombineerd met een bovenmodale ventilatiecapaciteit om een goed binnenklimaat te creëren, is het gebouw bijzonder duurzaam uitgevoerd. Voor het klimaat is gekozen voor een vloerverwarming welke als basis op zeer lage temperatuur is ingeregeld. De ventilatiehoeveelheid wordt eveneens per lokaal op Co2 aangestuurd, zodat de luchtkwaliteit optimaal blijft. Daarnaast heeft het gebouw een zeer goede isolatie waardoor de verwarmingscapaciteit minimaal is. Naast energiezuinige verlichting zijn er 80 PV panelen geplaatst om de energiekosten zo laag mogelijk te houden.

Wat hebben wij gedaan?

Daken zijn door ons uitgevoerd in een sika pvc dakbedekking met een dikte van 1,5 mm
Totale oppervlakte 2300 m²
Opgeleverd 2015

Kindcentrum Deventer

Andere Projecten

Kindcentrum Deventer

 Het kindcentrum biedt onderdak aan basisschool Rivierenwijk, een gymzaal, een consultatiebureau en peuter- en kinderopvang…

Stadskantoor Hengelo

Het gebouw, een toonbeeld van duurzaamheid, is ontworpen door architectenbureau EGM architecten. Op het dak zijn 260 zonnepanelen…

MFC Noord – en Zuidbroek

Onder grote belangstelling van alle nieuwe bewoners van het MFC en inwoners uit Noord- en Zuidbroek werd het MFC…

Topsport zorgcentrum F.C. Groningen

Een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug…

Sportcentrum de Rolpeal 

Leuk project waar we aan hebben gewerkt. Klik hier om de volledige video van Sportcentrum de Rolpeal te bekijken…

Contact

We zijn gespecialiseerd in het leggen, renoveren en onderhouden van bitumineuze en kunststof daken. Wilt u meer weten? neem dan contact op!