Onze Diensten

Manning Dakbedekking is een middelgroot dakdekkersbedrijf uit Stadskanaal. Met circa 29 gemotiveerde medewerkers zijn wij als dakdekker actief op vele platte daken in de regio, maar ook daar buiten. We zijn gespecialiseerd in het leggen, renoveren en onderhouden van bitumineuze en kunststof daken. Van het oplossen van een lekkage tot een volledig nieuw dak: Manning doet het!

Samen verantwoordelijk voor veilig werken op daken.

Werken op daken is gevaarlijk. Jaarlijks gebeuren er talrijke ongevallen, waarvan sommige met dodelijke afloop. Voor veiligheid op platte en hellende daken biedt Manning Dakbedekking BV uitkomst. Met praktische oplossingen, zoals valbeveiligingssystemen, dak toetreding, persoonlijke beschermingsmiddelen en signaleringen. In combinatie met aanvullende diensten van Manning Dakbedekking BV- zoals scholing, registratie en keuringen-bent u verzekerd van veilig en verantwoord werken op daken.

Een belangrijke oorzaak van ongevallen is dat werkgevers onnodige risico’s nemen door onjuiste, onvolledige of zelfs in het geheel geen maatregelen en voorzieningen te treffen tegen valgevaar. De meeste overtredingen worden gemaakt op platte daken. Hierbij gaat het voornamelijk om afwezigheid of onjuist gebruik van dakrandbeveiliging en ladders en het onjuist toepassen van afzettingen of dichtleggingen van sparingen.

Niet voor niets heeft het inspectie project Dakwerk 2008 enkele belangrijke aanbevelingen gedaan voor veilig werken:

 • Besteed meer aandacht aan veiligheid bij werkvoorbereiding
 • Zonder valbeveiliging is werken boven de 2,5 meter hoogte niet toegestaan!
 • Besteed meer aandacht aan (Arbo) voorlichting en toezicht.

  Samen verantwoordelijk!

  De dakdekkersbranche volgt de aanbevelingen onder meer op via structurele Arbo voorlichtingen. De boodschap; gebouw eigenaren, opdrachtgevers, (onder)aannemers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor een veilige werksituatie op het dak. Alle uitgangspunten voor het gezond en veiling werken op daken(hoogte) zijn vastgelegd in de nieuwe “Arbocatalogus voor de Platte Daken”.

  Wij werken onder andere met:

  • Lux-top valbeveiligingssystemen, die wij volledig in eigen beheer hebben en ook de mogelijkheid hebben tot keuringen, advies en plaatsen van diverse systemen.
  • Systemen van eurosafe solution.
  • Kedge systeem.

  Andere Diensten

  Daktuinen

  Heeft u om het huis geen ruimte voor een tuin of wilt u uw dak een geheel andere aanblik geven dan biedt een daktuin uitkomst…

  Dakrandafwerking

  Bij Manning Dakbedekking heeft u de keuze uit verschillende dakrandafwerkingen. Laat u verrassen, er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

  Dakterassen

  Het creëren van een dakterras is een vak apart. Doordat een dak of balkon geen onbeperkt gewicht mag dragen is het belangrijk om…

  Kunststof daken

  Manning Dakbedekking is gespecialiseerd in zogeheten kunststof dakbedekking.
  De milieuvriendelijke samenstelling…

  Bitumineuze daken

  Nog steeds is een bitumineuze dakbedekking de meest voorkomende soort dakbedekking. Bitumen is een materiaal dat wordt gewonnen uit…

  Contact

  We zijn gespecialiseerd in het leggen, renoveren en onderhouden van bitumineuze en kunststof daken. Wilt u meer weten? neem dan contact op!